6 C
Belgrade
sreda, 27 oktobra, 2021

Znate li kojih pet pasmina najduže živi? Odgovori bi vas mogli iznenaditi….

Najčitanije

Vlasnici biraju pse prema različitim kriterijumima i, ako ih iskreno vole, uvek žele da žive što je duže moguće. Stoga vam donosimo spisak pet rasa koje žive najduže, pa za sve koji žele da ih izaberu neka ovo budu korisne informacije. Sve ove male rase, sasvim očekivane.

Ono što je važno napomenuti je činjenica da se ova lista odnosi na čistokrvne pse kupljene u odgajivačnici, pa se njihovo porijeklo kontroliše. Kada kupujete psa sa tezge, ne očekujte da će živeti onoliko dugo koliko se očekuje. Zdravlje njegovih roditelja, nasledne bolesti, socijalizacija su upitni … Imajte na umu da je sve ovo protivzakonito, bez kontrole, pa možete dobiti sve.

Osim toga, psi žive dugo ako se o njima brine. Dobra hrana, redovno lečenje i stabilan dom preduslovi su da psi dugo žive. Naravno, ovo nije uvek garancija, ali je svakako jedan od uslova.

Chihuahua

Malenijski tipovi karaktera koje ne treba potcenjivati zbog veličine njihovog tela. Neki su veoma nervozni i problematični, ali to je zato što se njihovi vlasnici ne posvećuju roditeljstvu, već ih vide kao male i slatke. Pogrešno. Ali, osim toga: budući da nemaju neke nasledne bolesti po kojima su poznati, žive dugo i dobro. U proseku, između 15 i 20 godina.

Jack Russell terijer

Petarda od psa, rekli bi svi vlasnici, a istina je da postoji mit da je Jack Russell nekada bio umoran, ali se ne zna ko i gde. Da se ​​pitaju ti mali luđaci, oni bi stalno bili vani. Žive u proseku 16 godina, ali mogu „povući“ i do 20. Kad ostare, smiruju se, neki kažu, iako postoje izuzeci.

Shin Tzu

Oni su mali, slatki, srdačni i dugo ostaju sa nama. Njihov službeni životni vek je preko 15 godina, ali mnogi žive bez problema do svog 20. rođendana. Kada žive sa nama kod kuće, uglavnom nemaju nikakvih zdravstvenih problema, a prednost im je što su slatki i slatki. Ne linjaju se, nemaju kosu već bukvalno kosu i to je divno.

Pudlica igračka

Pudle su općenito poznate kao pametni, dugovječni psi. Naravno, pudlice igračke vole najmanje žive i najduže. U proseku, između 14 i 18 godina.

Jorkširski terijer

Ovi mališani žive u proseku petnaest godina, ali mogu da ugase sveće na torti za 17. rođendan. Mali su, ali zahtevaju mnogo pažnje i veliki su lajavci.

Još članaka

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednje