6 C
Belgrade
četvrtak, 2 decembra, 2021

Žena je pored ukradenih predmeta koje je izložila u dvorištu postavila natpis „Moja mačka je lopov“

Najčitanije

Esme zaista ima problem. Da je ljudsko biće, neki psiholog bi solidno zaradio pokušavajući da razume njene kleptomanske sklonosti, ali pošto je mačka, sve što njen negovatelj može učiniti je da pokuša pronaći ljude čija je mačka nešto ukrala, vratiti im stvari i izviniti se.

Kejt Felmet iz Oregona dugo je radila upravo to: pronalazila je ukradene stvari u svom domu, a zatim bi pokucala na komšije i pitala ih da li su njihova. Esme nema preuveličane kriterijume: krade rukavice, maske i zapravo sve što joj može stati u usta, rekla je vlasnica za Insajder.

Ali nedavno je shvatila da postoji bolje, lakše rešenje. U dvorištu je postavila znak sa objašnjenjem da je njena mačka lopov, pa je postavila ukradene stvari kako bi ih vlasnici mogli odneti. Uspelo je: desetak rukavica se vratilo svojim kućama, kao i nekoliko maski.

Sve je počelo u leto 2019. čim je Esme počela da izlazi iz kuće. Svaki put kad je izašla, ponela je nešto. U početku su to bile ptice i komadi smeća.

Moja mama obožava ptice, pa se užasnula gledajući ih mrtve u Esminim ustima, pa sam se nadao da će Esme na kraju doneti bilo šta osim ptica. Kad god nešto donese, uđe na zadnja vrata i jede potpuno drugačije nego obično. Zavija dok ne dođem, vidim šta je donela i hvalim je – rekla je Kejt.

Vremena se menjaju, pa se ukus mačke promenio. Osim toga, vlasnik nije želeo više ptica, pa je mačka pronašla nešto novo. Tokom proleća prošle godine počela je da nosi maske kući. Jednog dana kući ih je dovela čak 11. Nakon toga je donela sve, a u aprilu ove godine otkrila je svoju strast prema vrtlarskim rukavicama.

Krajem meseca donela mi je dva para u jednom danu. Krajem te nedelje imala sam 14 parova i shvatila sam da moram da uradim nešto radikalno ako ne želim da do kraja leta budem pokrivena rukavicama – objasnila je Kejt.

Još članaka

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednje