6 C
Belgrade
četvrtak, 2 decembra, 2021

Upoznajte Živka, momka koji se totalno uznemiri kada čuje tehno muziku!

Najčitanije

Dok su neki naši ljubimci ravnodušni prema muzici, drugi je obožavaju. Reakcije su različite: jedni udaraju glavom, drugi skaču u ritam, a treći se čitavim telom potpuno prepuštaju muzici. Ova grupa uključuje simpatičnog papagaja – kakadua Živka koji voli tehno muziku. Ne samo da je voli, već svaki put kad je čuje potpuno podivlja. Razilazi se kao da sutra ne postoji.

Neverovatno je da papagaj zapravo ne pleše gluposti. Kad zavlada tišina, ona stane, a zatim, kad ponovo počne muzika, počne da maše glavom i krilima i okreće se. Ritam apsolutno oseća – ne može se to toliko puta napamet pogoditi, pa je jasno da se radi o talentu. Živko ima i nekoliko muških pokreta, onih koji bi ženku sigurno oborili s nogu, da ga gledaju – recimo, pomeraju se s noge na nogu, pa podižu jedno krilo, pa se kreću levo -desno.

Video je oduševio hiljade ljudi koji su ga gledali. Komentarisali su da je ptica bolja od njih kada je u pitanju ples, ali i da bi voleli da imaju nekoga kod kuće koji je uvek spreman za ludu zabavu.

Kakadui su, inače, među papagajima koji zaista vole da plešu. Setimo se samo Snoubola, koji je plesao uz pesmu „Još jedan grize prašinu“ i tako šokirao kalifornijske neurologe, koji su počeli da istražuju da li druga bića na planeti imaju osećaj za ritam. Zaključili su da šimpanze, psi i mačke nemaju takav osjećaj. Ali 14 vrsta papagaja i jedna vrsta slona znaju čuti muziku i plesati uz nju.

Još članaka

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednje