7.6 C
Belgrade
četvrtak, 2 decembra, 2021

Stilizujte svoj sto za kafu u samo 4 laka koraka bez obzira na stil (ili budžet)

Najčitanije

Elegantan sto za kafu je potpuno ostvariv – bez obzira na vaš stil (ili još važnije) budžet

Kao središnji deo većine dnevnih soba, vaš stočić za kafu sigurno ima mnogo namena: kao mesto za piće, mesto za podizanje nogu, pa čak i improvizovano mesto za večeru. Ali pored svoje inherentne funkcije, sto za kafu takođe treba da bude elegantna površina koja dodaje vizuelnu privlačnost vašem prostoru. A danas vam pokazujemo kako da ga savršeno stilizujete da postane samostalna dekoracija u domu.

Elegantan sto za kafu je potpuno ostvariv – bez obzira na vaš stil (ili još važnije) budžet. Samo treba da znate nekoliko osnovnih pravila i moći ćete da učinite da se ova površina zaista ističe.

1. Počnite sa knjigama

Najbolji način da počnete sa stilizovanjem? Uzmite gomilu knjiga (na kraju krajeva, s razlogom se zovu knjige za stočiće za kafu). Zamislite ih kao temelj koji će stvoriti vizuelnu težinu i omogućiti vam da lako dizajnirate. Pošto će biti izloženi, izaberite naslove koji vas zanimaju – i takođe imaju atraktivne naslovnice. Izaberite gomilu od dva ili tri naslova da biste dobili malu visinu i dodajte još gomila da popunite oblast prevelikog stola.

2. Dodajte poboljšanje kontrasta

Da biste uravnotežili veličinu knjiga i dodali kontrast, poželećete da unesete predmet slične veličine u potpuno drugom materijalu. Ovo može biti tkana činija, drvena tacna, keramička činija ili ukrasna kutija (koja može poslužiti i kao mesto za odlaganje daljinskih upravljača). Koji god predmet da odaberete, postavite ga dijagonalno nasuprot hrpi knjiga, dajući predmetima malo prostora da dišu i omogućavajući vam da popunite manje praznine.

3. Dodajte malo zelenila

Sada kada imate neke veće komade, vreme je da razmislite o popunjavanju rupa – i dodavanju teksture i visine. A to se najlakše postiže zelenilom! Aranžman od svežeg cveća, lepa biljka u saksiji ili čak nekoliko grana u lepoj vazi biće pravi trik. Takođe uzmite u obzir veličinu vašeg stolića kada odlučujete koliki bi trebalo da bude vaš aranžman. Povećajte stvari za veće stolove i držite se kompaktnijih ili vitkih stabljika za manje.

4. Završite sa nekoliko sitnica

Za konačni pečat na vašem stolu, razmislite o nekoliko manjih komada da biste sve to spojili. To mogu biti predmeti koji takođe služe pravoj svrsi – poput sveća ili podmetača – i takođe izgledaju sjajno. Odabir komada sa minimalnim pakovanjem ili napravljenih od bezvremenskih materijala poput kože, kamena ili drveta sprečiće da vaš sto izgleda pretrpano. Grupirajte ove manje delove zajedno da biste im ostavili značajan utisak – i balansirajte sa drugim većim predmetima.

 

Još članaka

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednje