10.9 C
Belgrade
sreda, 27 oktobra, 2021

Rianair od danas ponovo povezuje Zagreb s Milanom, letjet će 4 puta sedmično

Najčitanije

Treba napomenuti da je aerodrom Bergamo udaljen oko sat vremena vožnje automobilom od centra Milana.

Irska niskotarifna aviokompanija Rianair od danas saobraća redovnom linijom između Milana i Zagreba.

Rianair je početkom juna otvorio svoju prvu liniju za Zagreb iz Brisela (aerodrom Charleroi), koja trenutno saobraća dva puta sedmično, srijedom i nedjeljom, a od danas ovaj poznati prevoznik uvodi još jednu liniju iz Milana (aerodrom Bergamo) , piše hrvatsko zrakoplovstvo.

Linija Milan Bergamo – Zagreb – Milan Bergamo saobraćaće četiri puta nedeljno, svakog utorka, četvrtka, subote i nedelje, a letovi na ovoj relaciji su najavljeni i u prodaji do kraja marta sledeće godine.

Prvi dolazak aviona iz Milana u Zagreb predviđen je u 11 sati i 50 minuta, dok je polazak za Milano planiran u 12 sati i 15 minuta. Rianair također ima vrlo kratko vrijeme u Zagrebu od samo 25 minuta.

Od danas, 17. juna, pa do kraja oktobra, Rianair će obavljati gotovo 80 povratnih letova između Milana i Zagreba, nudeći gotovo 30.000 mjesta. Treba napomenuti da je aerodrom Bergamo udaljen oko sat vremena vožnje automobilom od centra Milana.

Krajem jula Rianair će pokrenuti još tri redovne linije za Zagreb. Naime, prvi letovi iz Rima, Geteborga i Londona najavljeni su za 27. jul, dok će ostalih 10 najavljenih letova početi u septembru.

Hrvatska avijacija podsjeća da je prije izbijanja globalne pandemije Zagreb imao redovan sezonski let Croatia Airlinesa za Milano (aerodrom Malpensa) avionima DashK400, ali nacionalna aviokompanija ovog ljeta ne saobraća na ovoj relaciji, pa je Rianair jedina kompanija sa kojim je moguće direktno putovati između Zagreba i glavnog grada Lombardije.

(Jutarnji)

Još članaka

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednje