6 C
Belgrade
sreda, 27 oktobra, 2021

Rešite se nakupljanja vlakana i kose sa odeće: Sve što vam je potrebno imate kod kuće

Najčitanije

Pronašli smo nekoliko saveta i trikova za uklanjanje dlaka i njihovo držanje podalje od vaše omiljene odeće

Kosa i vlakna iz druge odeće takođe mogu učiniti da vaš najbolji odevni predmet izgleda neuredno, a da ne spominjemo da svaki put kada ih nosite morate da provedete do 15 minuta na čišćenju, pa nije loše imati i druga rešenja nadohvat ruke.

Da bi vam odijevanje prošlo bez problema, pronašli smo nekoliko savjeta i trikova za uklanjanje dlaka i držanje dalje od omiljene odjeće. Od sušara do kamenčića za negu stopala, evo nekoliko dobro čuvanih tajni koje će vas uveriti da nikada, ali baš nikada nećete morati da izlazite prekriveni kosom ili dlačicama.

1. Listovi za sušenje

Ima smisla da listovi za sušenje, sa svim svojim antistatičkim svojstvima, imaju moć da uklone vlakna sa vaše odeće čak i kada se koriste izvan mašine za sušenje veša. Sve što treba da uradite je da jednom odećom za sušenje protrljate površinu odeće i to je to.

2. Koristite lepljivu traku

Da li vam je ponestalo rolni za uklanjanje dlaka? Ne brinite, selotejp radi isti posao. Lepljivom stranom pokupite sve dlačice i grudvice kako biste bili mirni.

3. Podešavanje sušare „Samo vazduh“

Nosili ste potpuno crnu odeću da biste otkrili da je prekrivena kosom? Nemojte paničariti. Jednostavno ga stavite u mašinu za sušenje sa čistom folijom za sušenje i pokrenite postavku „samo vazduh“ kako biste odeću oslobodili u kratkom vremenu.

4. Pranje odeće

Svi imamo bar jedan odevni predmet u svom ormaru koji volimo iako je to magnet od vlakana. Na sreću, sa ovim problemom možete se boriti unapred tako što ćete oprati odeću iznutra, kako biste zaobišli probleme sa lepljivim vlaknima i smanjili osipanje.

5. Koristite destilovano belo sirće

Kao da nam je trebao još jedan razlog da uvek imamo pri ruci destilovano belo sirće, pokazalo se da je odlično i za uklanjanje dlaka. Dodajte šolju u veš tokom poslednjeg ciklusa ispiranja i bićete mirni.

6. Koristite antistatički sprej

Ako ste mislili da je antistatički sprej dobar samo za sprečavanje lepljenja odeće, razmislite ponovo. Kao što vašu odeću može učiniti manje statičnom, prskanje odeće antistatičkim sprejom takođe će sprečiti da se vlakna zalepe za nju.

7. Koristite kamen za negu stopala

Verovali ili ne, kamenčić u vašem kupatilu može postići mnogo više od glatke kože. Sledeći put kada se suočite sa odevnim komadom punim vlakana, pokušajte ga lagano trljati kamenom za negu stopala kako biste uklonili grudvice.

8. Sunđer

Ko je znao da grublji sunđeri za ribanje lonaca i tiganja – takođe mogu ukloniti vlakna i dlačice na odeći? Samo navlažite podlogu za ribanje kako biste je omekšali, a zatim očistite vlakna kao profesionalac.

9. Koristite fen za kosu

Kada sve drugo ne uspe, uvek možete računati na svoj pouzdan fen za kosu koji će vam omogućiti da budete lepi i bez kose u pokretu. Jednostavno navlažite novu foliju za feniranje i nežno utrljajte odeću prekrivenu kosom, dok istovremeno pušite sa hladnom postavkom na fenu za kosu da biste postigli svež izgled odeće za nekoliko sekundi.

 

Još članaka

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednje