7.6 C
Belgrade
četvrtak, 2 decembra, 2021

Redatelj kojeg je Baldwin ranio na snimanju filma dao prvu izjavu nakon tragedije: ‘Užasnut sam‘

Najčitanije

Filmski redatelj Joel Souza (48) kojeg je tijekom snimanja vesterna ‘Rust’ u Novom Meksiku ranio glumac Alec Baldwin, kazao je u svojoj prvoj izjavi nakon nesreće kako je ‘potresen gubitkom svoje prijateljice i kolegice’ Halyne Hutchins.

Souza je pritom zahvalio svima na dobrim željama i pažnji, prenosi BBC.

– Užasnut sam gubitkom prijateljice i kolegice, Halyne. Bila je ljubazna, živahna, nevjerojatno talentirana, borila se za svaki centimetar i uvijek me tjerala da budem bolji. Moje su misli s njezinom obitelji u ovom najtežem trenutku. Ponizan sam i zahvalan zbog silne pažnje koju smo dobili od naše filmske zajednice, ljudi iz Santa Fea i od stotine stranaca koji su mi pružili ruku… Sigurno će pomoći u mom oporavku – napisao je.

Podsjetimo, snimateljica Hutchins (42) pogođena je u prsa, a Souza koji je stajao iza nje, ranjen je kada je Baldwin zapucao prema kameri s pištoljem za kojeg se ispostavilo da je imao prave metke. Prije snimanja scene, oružje mu je dao pomoćnik direktora, Dave Halls, i pritom mu kazao kako se radi o ‘hladnom pištolju’.

Souza je završio u bolnici zbog rane na ramenu no kasnije je otpušten.

Neki članovi snimateljske ekipe napustili su set nekoliko sati prije tragedije zbog nesigurnih radnih uvjeta na ranču Bonanza Creek u blizini Santa Fea.

Na setu je prije kobnog incidenta navodno najmanje tri puta ‘rekvizit slučajno opalio’.

Rekviziterka je bila mlada Hannah Gutierrez Reed (24) koja je posao oružarke učila od svog oca, legendarnog holivudskog oružara Thella Reeda.

Policija istražuje incident i protiv nikog još nije podignuta optužnica.

(Jutarnji)

Još članaka

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednje