6 C
Belgrade
sreda, 27 oktobra, 2021

Rang lista najboljih plaža na svetu za nudiste: Hrvatski biser na prvom mestu!

Najčitanije

Plaža na Lokrumu dobila je visoku gledanost zbog prijatne temperature vazduha i vode i pristupačne cene okolnog smeštaja.

Plaža na hrvatskom ostrvu Lokrum našla se na prvom mestu liste, na kojoj je navedeno stotinu besplatnih nudističkih plaža i kupališta, piše Dejli mejl.

Plaža na Lokrumu, malom ostrvu koje se nalazi u dubrovačkim vodama, proglašena je najboljom nudističkom destinacijom na svetu.

Na drugom mestu je bila popularna gej plaža Spiaggia Della Lecciona sa severozapada Italije, a na trećem mestu je plaža Maslin, koja je poznata po stenama, a nalazi se u gradu Adelejd na jugu Australije.

Neki od kriterijuma po kojima je lista sastavljena bili su kvalitet plaže, bezbednost, klima i cena smeštaja u blizini.

Plaža na Lokrumu dobila je visoku gledanost zbog prijatne temperature vazduha i vode i pristupačne cene okolnog smeštaja.

Ovu sveobuhvatnu listu sastavio je Moj savetnik za upoznavanje, koji ostrvo Lokrum opisuje kao ̈ mesto gde možete uživati u besprekorno lepom ambijentu, čistoj vodi i rezervnom sistemu lokruma ̈.

Naime, Lokrum je 1976. godine bio zaštićen kao Specijalni rezervat šumske vegetacije. Pre svega, borove i crne šume pepela mogu se naći na njemu, ali na Lokrumu postoji čak četiri stotine vrsta biljaka iz različitih delova sveta.

Italijanska plaža, koja je stiče visoko drugo mesto na listi, jedina je preostala besplatna plaža u Toskani, a poznata je kao popularna gej plaža od sedamdesetih godina prošlog veka.

Trećeplasirana plaža u Australiji bila je prva zvanična nudistička plaža u Australiji.

Još dve evropske destinacije bile su u prvih 5 nudističkih plaža i kupališta: Englez Garten (Engleski vrt) iz Minhena i plaža sa Ilha de Barret (ostrvo Bareta) iz Fara, Portugalija.

(Jutarnji)

Još članaka

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednje