7.6 C
Belgrade
četvrtak, 2 decembra, 2021

Postoje li psi koji nikada ne laju? Našli smo pet pasmina koje nisu sklone pretjeranom lavežu

Najčitanije

Psi koji laju minimalno ili samo kad zaista moraju, divni su. Nema nepotrebnog urlanja na sve stvari koje ih plaše, a to može ceniti samo čovek koji je jednom u životu imao vrlo lajućeg psa. Postoje rase koje su tome sklonije i one koje nisu, ali mnogo toga zapravo zavisi od karaktera psa i vaspitanja. Svaki pas se može naučiti da ne zavija kao manijak, samo je nekima to lakše, a drugima je to posao koji traje jako dugo i zahteva veliku količinu strpljenja, upornosti i nagrada.

Ipak, postoji pet rasa koje zaista retko ili uopšte ne laju. Naravno, svaki pas će u nekim okolnostima lajati, ali to rade vrlo retko i nikada bez razloga (ne, poštar se ne može smatrati ozbiljnim razlogom).

Bostonski terijer

Među njihovim mnogobrojnim kvalitetima je i činjenica da zapravo retko laju, osim ako nemaju neki važan razlog, recimo, ako je ugroženo nešto što vole. Neće vikati na plastičnu kesu koja lebdi u vazduhu.

Akita

Kada ste poslednji put čuli Akitu kako laje na grm u parku? Nikad. Oni, međutim, znaju da tu i tamo naprave čudne zvukove koji podsećaju na žamor, ali to je zaista kamilica u poređenju sa nekim psima.

Basenji

Ovi afrički psi uopšte ne laju. Znamo jednog koji je redovno rušio stan, ali nikada nije proizveo nikakav zvuk. Osim toga, oni su pametni i tvrdoglavi.

Bulmastiff

Ovi psi su tihi čuvari, gde je njihov izgled rečit. Ako neko planira da vam provali u kuću, odustaće zbog vida ovog psa, a ne zbog zvukova koje proizvodi.

Buldog

Ne morate previše da radite oko njih. Ne zahtevaju mnogo hodanja ili brige jer su najsrećniji kada spavaju kod kuće. Veoma retko laju i to samo kad zaista moraju. Zlikovci bi rekli da je to zato što su previše lenji da laju, ali mi ćemo to zanemariti.

Još članaka

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednje