6 C
Belgrade
sreda, 27 oktobra, 2021

Kad se spoje skandinavski stil i dugotrajnost

Najčitanije

Verovatno ste čuli za zemlje G20, grupu najmoćnijih zemalja na svetu. Nokia G20, novi pametni telefon sa severa, takođe je moćan
Grupa dvadeset (G20) ministara finansija i guvernera Centralnih banaka ili Grupa od 20 ministara finansija i guvernera Centralnih banaka je neformalni forum koji okuplja sledeće zemlje članice od 2008. godine:

Argentina, Australija, Brazil, Kanada, Kina, Francuska, Njemačka, Indija, Indonezija, Italija, Japan, Meksiko, Rusija, Saudijska Arabija, Južna Afrika, Južna Koreja, Turska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Sjedinjene Američke Države i Evropska unija.

Pomenutih 20 članica sa dvije trećine svjetske populacije čine 90 posto svjetskog BDP -a i 80 posto svjetske trgovine. Stanovništvo ovih zemalja takođe može uživati u bezbednosti ekonomije.

Vlasnici novog pametnog telefona Nokia G20 takođe će uživati u bezbednosti, sa bočnim senzorom otiska prsta i otključavanjem telefona uz pomoć prednje kamere od 8 megapiksela koja se nalazi unutar zareza na vrhu ekrana od 6,5 inča, u HD rezoluciji + rezolucija (720 k 1600 piksela). u odnosu 20: 9.

Još veću sigurnost pružaju podaci o čak tri godine mesečnih bezbednosnih ažuriranja i dve godine nadogradnje operativnog sistema. Instaliran je Android 11, što znači da uskoro možemo očekivati nadogradnju softvera na Android 12, a zatim 2022. na Android 13. Sa bezbednosnim ažuriranjima, sigurni ste 2022, 2023, pa čak i 2024. godine. Do tada možemo očekivati nekoliko naslednika Nokije G20.

Boja noći
Noćna / tamnoplava je naziv boje koja je navedena na pakovanju u kojoj ćete dobiti kompletan punjač. Nokijin logo i dalje se nalazi na prednjoj strani lepo dizajniranog kućišta. To je nešto što više ne vidimo na novim modelima pametnih telefona i čini nas veoma srećnim.

Ergonomski udobno plastično kućište, sa reljefnom završnom obradom na leđima i lepom tamnoplavom bojom, deluje kao dobitna kombinacija za svakoga ko traži mnogo, ali ne želi da gurne ruku duboko u džep. Vrhovima prstiju iz džepa će izvaditi 1299 kuna, a ostatak novca upotrijebit će za nešto drugo.

Kada se Nokia G20 stavi na sto, nećete se stideti ničega jer nudi sve ono što današnji pametni telefoni koštaju najmanje pet puta više: četvorostruku zadnju kameru, veliki IPS LCD ekran sa dobrom vidljivošću u svim uslovima, ali takođe moćna baterija od 5050 mAh. 10 V izlazne snage (5 V, 2 A). Iz škole znamo da se snaga dobija množenjem napona i struje.

Dakle, punjač nije tako brz kao današnji, ali pohvalno je što se uopće nalazi u pakiranju. Na primer, sa Nokia Ks10 i Nokia Ks20 ih nećete ni dobiti. Kao slušalice. Nokia kaže da će ovaj potez odložiti 12.000 tona e-otpada koji nastaje punjačima za mobilne telefone u EU. Ako ipak odlučite da kupite novi USB-Tipe-C punjač, Nokia će donirani novac donirati u dobrotvorne svrhe Clear Rivers, koja radi na uklanjanju plastičnog otpada sa međunarodnih plovnih puteva.

Baterija traje do 12 sati korišćenja ekrana, što je odličan rezultat. Jasno je da ovo „sponzoriše“ samo HD + rezolucija, osvežavanje ekrana sa 60 Hz, tako da nećete dobiti fullHD rezoluciju ili brže osvežavanje ekrana. Za to biste morali da stavite ruku u džep barem dvostruko dublje, ako ne i dublje. Baterija se puni za oko tri sata, što je i očekivano s obzirom na kapacitet i brzinu punjenja. Nekima će sve ovo biti minus, ali moramo ih podsetiti na cenu Nokije G20 i trajanje baterije, što oduševljava. I gore pomenute nadogradnje softvera koje mnogo znače. Ne zaboravimo čisti Android, bez dodataka koje ćete dobiti od drugih marki. Sve ovo obično samo smeta telefonu.

Kamere, konektori
Sa zadnje strane se nalazi četvorostruka kamera čiji je glavni senzor 48 megapiksela. Za 1.300 kuna ovo je više nego odlično, a imat ćete širokokutne senzore od 5 megapiksela i dva senzora od 2 megapiksela koji se koriste za makro i dubinske efekte. Sve je to smešteno u pristojan krug, a ceo telefon krasi prepoznatljiv skandinavski dizajn. LED se nalazi izvan kruga, nema senzora otiska prsta koji bi pokvario utisak leđa.

Senzor otiska prsta nalazi se na desnoj strani, na idealnom mestu gde ćemo ga najlakše pronaći. Ne tražimo li taj ključ, možemo koristiti prepoznavanje lica. Naravno, ako skinemo masku (a verovatno i šminku) sa lica.

Posebne osobine
Po čemu je 4G model Nokia G20 poseban u odnosu na druge telefone? Osim što treperi plavo, sviđa nam se što telefon reaguje na naše pokrete čim ga podignemo. Dakle, ne moramo ništa da pritiskamo, sva važna obaveštenja će se odmah pojaviti na ekranu. Ili barem tačno vreme i datum danas. Znate li koji je danas datum? Većina nas to ne zna.

Sa konektorom za punjenje USB Tipe-C, što je korak ka skupljim telefonima jer su donedavno jeftiniji telefoni koristili sporiji microUSB port, imamo i priključak za slušalice od 3,5 mm i ugrađen FM radio. Bežične slušalice su super, ali ih morate često puniti. Žice se ne pune. I Nokia

Još članaka

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednje