10.9 C
Belgrade
sreda, 27 oktobra, 2021

Hrvatsku čeka toplotni udar, a na drugom kraju svijeta hladan šok: ‘Ovo se nije dogodilo 14 godina’

Najčitanije

Stanovnici argentinske provincije Kordoba probudili su se sa prvim snežnim pokrivačem posle četrnaest godina. Sneg, koji je počeo da pada u dva sata noću, iznenadio je i obradovao Argentince koji od jutra uživaju u snežnim radostima.

Kordoba, provincija istoimenog milionskog grada sa centrom, nalazi se u severnoj Argentini. Zbog toga ima blagu klimu, pa čak ni u zimskim mesecima tamo temperatura ne pada ispod deset stepeni.

„Do pre nekoliko meseci smo se kupali u bazenu, a sada pravimo snežake“, rekao je on Sergio Flores (21), koji je bio dete kada je video poslednji sneg. „Nikada nismo doživeli ništa slično. Sneg koji je pao pre četrnaest godina ne može se uporediti sa ovim“, rekao je mladić.

U tom regionu je obično zima, ali i u najhladnijem mesecu julu na tom području zabeleženi su temperaturni rekordi od devetnaest stepeni.

Deca, koja nikada nisu doživela bele pahulje, posebno su se obradovala snegu. Ali čak ni odrasli nisu propustili priliku da naprave snežake, snežne anđele ili započnu borbu sa grudvama.

„Prelepo je. Svi smo videli sneg kada je počeo da pada u dva sata, ali nismo očekivali ovakvo jutro. Prelepo je, moramo uživati“, rekao je stanovnik San Nikole. Carlos Diaz, mesto gde je palo najviše snega.

Ali stanovnici Kordobe neće imati previše vremena za uživanje u snegu, jer će se do vikenda ponovo zagrejati do sedamnaest stepeni.

(Jutarnji)

Još članaka

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednje