7.6 C
Belgrade
četvrtak, 2 decembra, 2021

Holivudska priča iz Čakovca: kako je pas Zaian od života u smeću postao član savršene porodice

Najčitanije

Kad su ga pronašli, činilo se da neće biti dobro. Pas Zaian živio je sa starijom ženom nedaleko od Čakovca, koja je smatrala da se jako brine o psu ako ga pusti da živi u gomili smeća. Bukvalno, na gomili smeća. Prizor je bio odvratan, a to jadno stvorenje nije moglo biti ni trezno, s obzirom na to gde živi i kako se ta žena brinula o njemu.

Došao je u čakovečki Azil i odmah se videlo da ima problema u ponašanju.

– Bio je uplašen do bola, agresivan, nije se dao dotaknuti, sakrio se u ugao iza krevetića da bude što manji i nevidljiv. Nemačko udruženje Tiere brauchen freunde (ogromno hvala gospođi Elke na njenom trudu) preuzelo ga je na brigu o volonterima i viđen je kamerom iz privremenog doma kako pokušava da pobegne na sve moguće načine. Pa je izvadio grudnjak sa dvostrukim grudima i pobegao. Pa su ga uhvatili … – napisala je Aleksandra Hampamer, šef azila, koja je odlučila da priču podeli sa svima sa srećnim krajem.

Kao, sa slatkim srećnim krajem, koji se uklapa u holivudske filmove i koji na ovom svetu ne mogu da dožive ljudi, već samo psi. I retko među njima.

Zaian je jedan od onih, jedan od onih čiji primer pokazuje da su čuda moguća.

Vremenom je naučio da veruje ljudima. Srećno se nastanio i Aleksandra je juče dobila njegovu fotografiju sa odmora. Čini se kao nešto nevjerovatno – kako pas iz gomile smeća u Čakovcu može doći na odmor i uživati ležeći na dasci? Je li moguće da je preživio sve ružne stvari i na kraju našao porodicu koja ga beskrajno voli i smatra članom, onako kako ga nije voljela žena u blizini Čakovca?

– Iza ove slike stoji toliko rada, truda, muka, stresa i suza mnogih ljudi u prihvatilištu i na kraju hranitelja. I zašto je uspeo? Zato što nikada, nikada, nikada nije bilo opcije da odustanete – napisala je Aleksandra.

(Jutarnji)

Još članaka

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednje